2017

Philippe Bouzereau – Beaune-Teurons Premier Cru 2017

FRANKRIG

399 kr.

6 på lager

DRUE

100 % Pinot Noir

Årgang

2017

PROFIL

Halvtør

ALKOHOL

13,5 %

VOLUME

750 ml

BESKRIVELSE

Beaune 1. Cru ”Les Teurons” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1957. Vinmarken ”Les Teurons” er en af de største og mest berømte 1. Cru-marker og ligger tæt på den vestlige del af byen Beaune, ved foden af skråningen. Her finder man en ret løst og ikke særlig dybt lag af småsten, ler og sand, på en dybere klippeholdig undergrund. Marken producerer hovedsageligt rødvine og giver ofte meget klassiske Beaune-vine, med velour og frugt, men også med god struktur, dybde og mineralitet. Siden 2015 har parcellen været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring, bliver vinen modnet i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er dyb, med flotte nuancer af røde bær og krydderier. Den er flot afrundet og frugtrig i smagen, med god kompleksitet og velour. Eftersmagen bæres fint op af en god tannin og mineralitet, som gør vinen både charmerende og harmonisk. En klassisk rød Beaune, som både har blødhed, charme og kraft!

Server den til retter med lam, fuglevildt, okse, råvildt og til modne oste.

Du kunne også være interesseret i...

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.