BESKRIVELSE
Om Muga Prado Enea Gran Reserva
Prado Enea består i dette år af 70% Tempranillo og sammenlagt 20% Garnacha, 10% Mazuelo og Graciano fra sydvendte skråninger i 550 meters højde, hvor den kalkrige lerbund samarbejder med den høje solindstråling om at give kompleksitet og frugtintensitet til druerne.
Vinificering
I vinhuset er vinen spontangæret og har derefter hvilet 12 måneder i amerikanske træbeholdere forfulgt af 36 måneder i primært franske men også amerikanske egetræsfade og minimum 36 måneder på flaske inden frigivelse.
Aroma og smag
Efter sådan en omgang er vinen da også drikkeklar, når den rammer markeden med sin elegant krydrede bouquet med solbær, kirsebær blommer og svesker, der møder champignon, mokka, tobak, vanilje og frisk muldjord. Samtidig er smagen saftig, viril og på sin vis slank – dog med en enorm intens kerne og en nærmest uendelig eftersmag i baghånden.
Serveringsforslag
Prado Enea er et klasse-match til langtidsbraiseret vildt, grillet lammekrone eller intense svamperetter til efteråret.
Også lagringspotentialet i Prado Enea er stort. I vinmagasinet Decanter blev Prado Enea som testvinder, da de smagte årgang 2001 i 2021. Og de vurderede, at den ville smage storslået i mindst 10 år mere!
Anmeldelser og point
98 point og testvinder, Decanter, februar 2023
“Wonderful: a superb gran reserve, so finely balanced between the silky tannins and the elegance of maturity. It’s fermented in oak, and spends three years in American and French oak barrels (all made by the in-house cooper). It then spends a further three years in bottle. 2015 made powerful wines, but this is supremely controlled. My favourite from the Muga stable. Drink 2023-2030
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud før alle andre