2019

Muga ARO 2019, Rioja Spanien

Smagen er muskuløs, dyb og imponerende elegant med en samtidig friskhed og mineralitet, der opstår takket være de gamle stokke. 

1.999 kr.

5 på lager

Druer

70 % Tempranillo og 30 % Graciano

Årgang

2019

Profil

Tør

Alkohol

14 %

Volume

750 ml

BESKRIVELSE

Muga Aro er dyrket på 60 år gamle stokke med Tempranillo (70%) og Graciano (30%). En ekstremt selektering hele vejen igennem gør, at der til Aro kun benyttes de absolut bedste druer, der vinder yderligere gennem vildgæring og til sidst 24 måneders fadlagring, heraf 18 måneder i nye franske bariques. Vinen står i glasset med en dyb mørkerød farve og nærmest eksploderer med en koncentreret aroma pakket med nuancer af solbær, oliven, mokka, trøffel, regnvåd muldjord, krydderurter og smeltet kakao. Smagen er muskuløs, dyb og imponerende elegant med en samtidig friskhed og mineralitet, der opstår takket være de gamle stokke og markens unikke terroir. Aro produceres kun i de bedste årgange og har trods i sin unge alder placeret sig blandt Spaniens absolut bedste vine. Nydes den i sin ungdom, anbefaler vi lige at hælde den et par timers på karaffel. Ellers kan du lade den ligge i 5, 10 eller 20 år i kælderen, hvor den vil have tid til at åbne sig og udvikle en endnu større rigdom. Servér den ved 15-16 grader, og nyd den til de bedste udskæringer fra lam, vildt eller okse.

 

 

Vinen har en intens, sort-kirsebær-farve med lilla nuancer, og er næsten uigennemsigtig. I næsen fornemmer vi en koncentration og dybde, med masser af nuancer, som vil blive forstærket af flaskealdringen, og som vil blive mere markante med tiden. Det er mest rød frugt og modne, vilde bær samt et krydret strejf af sort peber fra fadlagringen. 

På ganen er den fyldig med faste tanniner, der bliver balanceret af en pragtfuld syre.  Fuld af smag af frugt, mineraler og krydderier i munden. Noterne i næsen er gengivet, men måske skarpere og bedre defineret. Afslutningsvis en lang, fyldig og elegant eftersmag.

100 point – James Suckling, juli 2019:

I am speechless about this wine. It’s so deep and vertical with a stunning texture of super polished tannins and juicy acidity. Full body. Yet, it’s agile. Blackberries, black olives, chocolate, stone, cement and dried rosemary. Crazy wine. Blend of tempranillo and graciano. Release at the end of 2019. Better in 2024, but so great to taste young.

MUGA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre her:

DH WINES NYHEDSBREV

Du kunne også være interesseret i...