Udsolgt!
2009

Lucien Le Moine Chambolle-Musigny 1. Cru Les Amoureuses 2009

Denne rødvin viser saftige smagsoplevelser af sorte kirsebær, brombær og solbær, med generøs røget eg og sød krydret aromaer. 

5.495 kr.

Ikke på lager

Druer

100% Pinot Noir

Årgang

2009

Profile

Halvtør

ALKOHOL

14%

VOLUME

750 ml

BESKRIVELSE

Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir.

Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne.

En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne

LUCIEN LE MOINE

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

DH WINES NYHEDSBREV

Du kunne også være interesseret i...