BESKRIVELSE
Vinfremstilling:
Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952.
Druesorter:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Smagsnoter:
Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre.
Opbevarings- og serverråd:
Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.