BESKRIVELSE
TASTING PROFILE:
Subtle, precise style built on fine tannins that educe harmony, freshness with flavours of black skinned fruit, iodine and ground white peppercorns. In 2018, the Syrah was interpreted as having a complex savoury profile wrapped around a deep fruit core, freshness of flavour with cracked pepper, black cherry and exotic spices, gracefully set on powder fine tannins.
WINE OF ORIGIN:
Elgin, Western Cape, South Africa.
VARIETAL INFORMATION:
100% Syrah made up of clones SH9c, SH22 & SH99.
SOILS:
Soil is more than a medium in which to plant the vine. Whilst it does not directly impart character, i.e. flintiness from
flinty soils, it does impact various nuances depending on its type. The soils used to grow the grapes for both the Kershaw Elgin
Chardonnay and Syrah come from a variety of gravel-based soils:
• Tukulu (50% gravel, 25% friable clay and 25% sand) giving elegance, freshness and aromatics
• Koue Bokkeveld shales in three parcels giving structure and concentration of flavours
• One parcel of sand and pebbles (essentially Table Mountain sandstone) giving delicacy and fruity flavours
TOTAL VINEYARD PRODUCTION:
9.7 tons selected from 5 small parcels of Syrah.
HISTORY: In 2011, owner Richard Kershaw MW established Richard Kershaw Wines (RKW) to create clonally selected, site-
specific, cool climate wineparadigms from apposite noble grapes i.e. ones with the ability to produce world-class examples. SA’s coolest wine district, Elgin Valley, reflected these principles benefitting from higher altitude, ocean proximity, specific cloud cover sequencing, high cold units and a large diurnal range, enabling the germane grapes, Chardonnay and Syrah, to show
a sense of place.
BESKRIVELSE
Richard Kershaw blev født i Sheffield og var en succesfuld kok, før han blev vinmager. Han ankom til Sydafrika i 1999 efter at have rejst meget, og i 2009 var han chefvinmager for Mulderbosch og Kanu. Richard Kershaw Wines stammer fra 2012 for at skabe stedspecifikke, klonalt udvalgte Chardonnay, Pinot Noir og Syrah fra den kølige Elgin Valley øst for Cape Town.
Hans Clonal Selection Chardonnay kommer fra ni små pakker af Chardonnay-vinstokke dyrket fra 5 burgundiske kloner. Vinene var gæret med naturlig gær på barriques og nogle 500L egetræsfade omkring 40% nye. Den malolaktiske gæring blev stoppet for at holde friskheden og vinene blev yderligere lagret i 11 måneder. Denne smukt afbalancerede Chardonnay har de klassiske smøragtige brioche-noter og perfekt integreret eg med balancerende syre. Selvom det er dejligt nu, vil det også holde sig godt.
Richard Kershaw Wines
RICHARD KERSHAW – EN KOK, GONE MASTER OF WINE, GONE VINKUNSTNER. MESTERLIGT.
I kølige Elgin – the cooler place to be – finder vi Richard Kershaw Wines. Richard er uddannet kok. Desuden er en af under 400 personer i verden med et Master of Wine (MW) diplom – en af de absolut højeste professionalle standarder i vinverden. Hans fokus er cool climate, site-specific og clonally selected wines. I al sin kompleksitet betyder det: At hans vine er kølige i deres stil a la de flotteste Chardonnay fra Bourgogne og de bedste Syrah fra det nordlige Rhône. At det er terroir vine – dvs. vine der reflekterer Elgins jorde, klima, miljø og andre afgørende lokale aspekter. Og endelig, at han arbejder med særlige kloner af henholdsvis Chardonnay og Syrah – kloner der har forskellige nuancer og egenskaber. De forskellige typer af Chardonnay, respektivt Syrah, dyrkes, vinificeres og lagres separat, og til slut komponeres vinene som når en kok krydrer sin mad til perfektion.
Gå ombord i Richard Kershaws 3 fantastiske vine: En flot Burgundy style Chardonnay. Den er underspillet i sin kraft med frisk frugt og utrolig koncentration, alt sammen pakket ind i en let støttende fadlagring. De røde, en Northern Rhône style Syrah, har en dyb kerne af frugt, friskkværnet peber og sorte kirsebær, serveret på et lag af pudderfine tanniner og hans toplækre Pinot Noir, der virkelig viser at Elgin er stedet for elegant vin.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: