2015

De Trafford Cabernet Sauvignon 2015, Sydafrika

Vinens alder varierer mellem 7 og 24 år. De er alle på godt eksponerede nordvendte bjergskråninger med dyb gruset, ler, granitbaseret jord

249 kr.

36 på lager

Druer

100 % Cabernet Sauvignon

Årgang

2015

Profil

Halvtør

Alkohol

15%

Volume

750 ml

BESKRIVELSE

de Trafford Winery fra Stellenbosch er grundlagt i 1992 af David Trafford.  Den årlige produktion udgør ca. 45.000 flasker. David er uddannet arkitekt, men hans passion for vin var større og sammen med hans kone Rita valgte de at grundlægge de Trafford på Mont Fleur.  Trafford vinene er store og komprimeret.  Jeg har deltaget i en vertikan smagning på de Trafford, hvor vi smagte de Trafford Cabernet Sauvignon fra 1993 til 2005.  Det var en utrolig oplevelse og 1993 årgangen var stadigvæk lækker og moden og havde endnu et par år i sig.  de Trafford Shiraz 2008 blev valgt til årets rødvin i Sydafrika af Platter i 2011 og deres vine modtager også internationale anerkendelser; bl.a. har Wine Advocate tildelt 2007 de Trafford Shirz 92 point (vi har et par magnum flasker tilbage i denne årgang), 2006 de Trafford Elevation 393 90 point (ligger i orginale trækasser), 2010 de Trafford Chenin Blanc 90 point, 2008 de Trafford Blueprint Shiraz 90 point m.v.

Vi har produceret en Cabernet Sauvignon fra starten af ​​De Trafford i 1992. Vi får druerne fra fire forskellige blokke – 2 fra vores egen vingård ved Mont Fleur, 400 m over havets overflade, og 2 fra vores naboer, lidt lavere nede samme Helderberg-skråning.
 
Vinens alder varierer mellem 7 og 24 år. De er alle på godt eksponerede nordvendte bjergskråninger med dyb gruset, ler, granitbaseret jord. Disse jorder tillader god fugtbevarelse i de varme, tørre sommermåneder uden for meget kraft om foråret. Det høje jernindhold giver vinen en fantastisk vægt i midten af ​​ganen, mens de små bær og tykke skind giver intensitet og længde.
 
Generelt bruger vi omkring 1/3 ny eg for at sikre, at de ‘ældre’ tønder stadig er ungdommelige og giver den rette mængde luftudveksling for at blødgøre tanninerne, især i de første par måneder efter gæring.
 
Vi pakker fadene med få måneders mellemrum for at forbedre modningsprocessen og gradvist få vinen klar og stabil. Vi foretrækker også at holde vores vine lidt længere på fad, normalt omkring 23 måneder, for at undgå bøder, og ligesom alle vores vine aftapper vi vores Cabernet ufiltreret. De fleste årgange er bedst omkring 8 – 20 år.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre her:

DH WINES NYHEDSBREV

Du kunne også være interesseret i...

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.