2009

Champagne Dumangin Fils Premier Cru Extra Brut 2009

Denne Premier Cru Champagne, fra en fantastisk årgang, har en levende guldfarve, en fyldig smag og toasty undertoner, der viser en lang finish.

549 kr.

6 på lager

Druer

Pinot Noir/Chardonnay

Årgang

2009

Profile

Tør

ALKOHOL

12%

VOLUME

750 ml

BESKRIVELSE

Druedyrkning i Dumangin-familien går omkring 350 år tilbage – Firmin Dumangin (født i 1650’erne) var vindyrker i den nærliggende landsby Ludes. Tidligt i det 21. århundrede efterfulgte Gilles Dumangin sin far, Jacky, og er en femte generation af champagneproducent. Dumangin-familiens utrættelige bestræbelser på at producere den bedst mulige champagne af deres egne druer er blevet anerkendt af den prestigefyldte franske vinguide, Guide Hachette 2008, som har tildelt Dumangin Grand Réserve en Coup de Coeur.

Denne Premier Cru Champagne, fra en fantastisk årgang, har en levende guldfarve. Med aromaer af røde bær, der fører til en afbalanceret, fyldig smag og toasty undertoner, viser den en lang, tør finish.

Attraktive, toasty aromaer her med krydret kiks og en meget levende, frisk og kødfuld fornemmelse i ganen. Super afslappet, kødfuld hvid-fersken og grapefrugt smag. Fin finesse og balance her. Sprød, tør og jævn. Lidt cashew til at lukke. Drik eller hold. 92 point. Champagne Premier Cru. 46% Pinot Noir, 54% Chardonnay. Dosering 4,4 g/l. Disgorged 1/3/2023.

James Suckling – JamesSuckling.com

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre her:

DH WINES NYHEDSBREV

Du kunne også være interesseret i...